Bullpower
voor meer kracht en souplesse

Bullpower Chiptuning actie.
Al vanaf € 298,00    Klik hier en  
lees verder
Tel: 0321 - 322 887

Meer service door onze testbank.

Door het gebruik van onze rollenbank (testbank) kunnen wij onze klanten meer service bieden en beter bedienen dan andere chiptuners. Bullpower beschikt over een 2 wiel aangedreven dynamisch (geremde) MaHa rollenbank. Deze Maha rollenbank is geschikt om auto's te testen tot 500 pk en 1000 Nm., niet geschikt voor permanente 4WD auto's. De meeste zelfdenkende 4WD auto's kunnen zonder problemen getest worden. Iedere auto wordt zowel voor als na optimalisatie op onze vermogenstestbank geplaatst en worden er diverse runs uitgevoerd om een goed inzicht te verkrijgen over het exacte vermogen, koppel en om een correct beeld van de motorconditie te krijgen. Bullpower Chiptuning ontwikkelt alles in eigen beheer en staat dus garant voor kwalitatief maatwerk. Na de tuning ontvangt u een uitdraai op papier van de gemeten waarden voor en na het tunen op de vermogenstestbank.


Chiptuning op maat door onze rollenbank.
Er zijn chiptuners die beweren een chiptuning op maat te maken zonder rollenbank. Het is alleen niet mogelijk om een chiptuning op maat te maken zonder rollenbank (meten = weten). Veel chiptuners maken de software (chiptuning) uit theorie wat ze jaren geleden geleerd hebben zonder dat ze een auto ooit op een rollenbank hebben gemeten. In de begin jaren had de software een grote van 16 KB tegenwoordig is dat al 4 MB. Het uit theorie aanpassen van een paar kenvelden is nu niet meer voldoende. Door het gebruik van een rollenbank kun je direct zien wat het effect is van de aangepaste kenvelden. Een rollenbank is toch echt nodig om een verantwoordelijke chiptuning te maken. Wij zijn soms dagen bezig om voor een nieuw type motor de software (chiptuning) te ontwikkelen. Het is continu aanpassen van de kenvelden en weer testen op de rollenbank om tot het beste resultaat te komen. Dankzij een testbank kan men er zeker van zijn dat de conditie van de motor en de uitgevoerde tuning 100 % goed is. Iedere auto wordt individueel op onze testbank gemapt om het beste resultaten te krijgen en om de specifieke behoeften van de klant te bereiken. De marges en grenzen van de fabrikant kunnen perfect gemeten worden waardoor uw motor dus nooit overbelast zal worden. Een tuning zonder vermogenstestbank kan deze marges nooit exact detecteren. Dit verklaart ook waarom een tuning op een vermogenstestbank langer duurt en meer kost dan een tuning waarbij er enkel een programma wordt ingeladen.


Eerlijk is eerlijk.
Wij zijn ook begonnen zonder rollenbank en hebben de software (chiptuning) uit theorie gemaakt, maar dankzij de komst van onze rollenbank zagen wij dat het toch echt niet meer kan om uit theorie de software (chiptuning) te maken. Alleen een rondje rijden voor en na de chiptuning is niet meer voldoende om te constateren of de chiptuning wel of niet goed is. Ons werk is sterk verbeterd sinds de komst van onze rollenbank en wij ons eigen werk goed kunnen controleren en aanpassen waar nodig.


Voordelen voor de klant;
- Alle auto's worden individueel getuned en getest op onze rollenbank. Dit is nodig om tot het beste resultaat te komen,
  en om er voor te zorgen dat de thermische en mechanische belasting van de auto niet kan worden overschreden.
- Alle auto's worden voor en na de chiptuning getest op het vermogen.
- Zekerheid over de conditie van de motor en zekerheid over de uitgevoerde chiptuning.
- Als klant krijgt u een uitdraai mee met daarop de vermogengrafieken van voor en na de chiptuning.
- De vermelde vermogenstijgingen die in onze prijslijst vermeldt staan, zijn afkomstig van onze rollentestbank.
- De verkoopprijzen in onze prijslijst zijn inclusief montage, btw. en een vermogentest op onze rollentestbank.
Door deze werkwijze zijn wij misschien iets duurder dan tuners die een standaard chiptuning gebruiken en geen eigen rollentestbank hebben.


Chiptuning voor auto's met hogere kilometerstanden;
Als de kilometers toenemen kan de interne vervuiling en de slijtage van de motor ook toenemen. Door een test op de rollenbank kan de conditie van de motor worden bekeken. Soms is het dan niet meer verstandig om de auto op de volle 100% te tunen. De rollenbanktest wordt bekeken en aan de hand daarvan wordt bepaald welke winst op een veilige manier mogelijk is en wat het beste bij Uw rijgedrag past. Bullpower chiptuning maakt de software dan ook altijd speciaal voor Uw auto op maat. Heeft u net een tweedehands auto aangeschaft  kan het belangrijk zijn om uw auto op een testbank te testen, hierdoor kunnen eventuele problemen gedetecteerd worden zoals een slecht werkende luchtmassameter, een verstopte intercooler etc. 


Met de term Testbank wordt hetzelfde bedoeld als; Rollenbank, Rollentestbank, vermogenbank, vermogentestbank, vermogensbank, vermogenstestbank, dyno, dynojet enz..