Bullpower
voor meer kracht en souplesse

Bullpower Chiptuning actie.
Al vanaf € 298,00    Klik hier en  
lees verder
Tel: 0321 - 322 887

F.A.Q.

FAQ (Frequently Asked Questions) 


Na duizenden herprogrammering hebben we de vragen die door de jaren heen het meest door onze klanten zijn geplaatst samengevat. Als u nog verdere vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren. 


Waarom herprogrammering (chiptuning) ? [ + ]

Als fabrikanten software ontwikkelen, streven ze niet naar het maximaal haalbare vermogen. Ze brengen een zeer ruime marge van tolerantie aan om het voertuig aan te passen aan elke vorm van gebruik: lage kwaliteit brandstoffen, niet om regulier onderhoud extreme buitentemperatuur etc. Door Herprogrammeren (softwarematige aanpassing) van de ECU krijgt u meer koppel (Nm) en vermogen (pk). Het verwijderen van een aarzeling en het soepeler oppakken van de motor. Vlotter hernemen van de versnellingen. Optimalisatie van het verbruik, met dezelfde snelheid. Het meest voorkomende verzoek is meer kracht bij lage snelheden en toerental. In onze herprogrammering geven we veel aandacht aan de "shot", dit zorgt ervoor dat het koppel komt zo snel mogelijk vrij komt zonder aarzelingen. We leveren dan ook maat werk en optimaliseren op basis van een specifiek verzoek van de klant, uiteraard steeds binnen bepaalde marges van de motor. Onze Maha testbank stelt ons in staat de maximale waarden te kunnen detecteren naast de vermogenscurve.

 

Waarom Bullpower ? [ + ]

De meeste chiptuners hebben niet de kennis, ervaring en of de mogelijkheid (kenveldprogramma, checksummodule) om zelf de chiptuning voor Uw auto op maat te maken. Ze downloaden via het internet een standaard chiptuning, kijken in hun database naar een computer nr. en of software nr. van een door hun eerder getunde auto dat in de buurt komt of ze kopiëren de software van een eerder getunde soortgelijke auto zonder te controleren, beoordelen en of testen op de rollenbank wat ze nu in Uw auto zetten. Ze plaatsen de chiptuning in Uw auto op goed geluk, start Uw auto dan zal het wel goed zijn. Belangrijke punten zoals; toegenomen vermogen, max. turbodruk, inspuitdruk, commonraildruk, ontstekingstijdstip, thermische belasting, uitlaattemperatuur, CO Ed. wordt niet gecontroleerd. De werkwijze van Bullpower chiptuning is anders. Eerst wordt de auto op de rollenbank gemeten op het originele vermogen, de computer wordt uitgelezen, de originele software wordt aangepast (chiptuning), de computer wordt weer geprogrammeerd, de auto wordt weer getest op de rollenbank, de vermogensgrafiek wordt zorgvuldig bekeken en waar nodig wordt de software (chiptuning) nog aangepast en getest op de rollenbank om tot het beste resultaat te komen. Bullpower Chiptuning is door zijn werkwijze misschien iets duurder dan tuners die een standaard chiptuning gebruiken en geen eigen rollenbank hebben.


 • Bullpower Chiptuning is gestart in 2001, en is al vanaf 1996 professioneel bezig met chiptuning
 • Een goede prijs kwaliteit verhouding
 • Geen hoge beloftes maar een eerlijke uitleg. Bij ons is een klant nog een klant en geen nummer zoals bij die snel groeiende tuners het geval is.
 • Bullpower maakt bij het ontwikkelen gebruik van een MaHa testbank.
 • Iedere auto wordt op een MaHa rollenbank getest en afgesteld.
 • Loopt voorop als het gaat om ontwikkelen van chiptuning voor de nieuwste auto's.
 • Eigen software ontwikkeling. Bullpower chiptuning maakt bij het ontwikkelen gebruik van een MaHa rollentestbank.
 • Dankzij onze kennis en ervaring, ontstaan door samenwerking met div. race-teams speelt ook een grote rol om tot een perfecte tuning te komen.
 • Voor iedere auto wordt de chiptuning (software) op maat geschreven en opnieuw degelijk getest. (dit is enkel mogelijk  met een eigen vermogentestbank). Een individuele chiptuning zorgt voor 100% resultaat.
 • Bij het op maat maken van de chiptuning houden wij rekening met de versnellingsbak, automaat, roetfilter, kilometerstand, naar uw wensen of rijgedrag.
 • De tuning is specifiek voor iedere auto en gegarandeerd een ideale mix van vermogensstijging, koppelstijging en een lager brandstofverbruik.
 • Alle chiptuning is van hoge kwaliteit. Items als veiligheid en milieu blijven echter wel de stabiele factoren.
 • Bullpower geeft 5 jaar productgarantie op het tunen van uw auto.
 • Zowel benzine, diesel, met of zonder turbo, auto's, campers, motoren enz. kunnen worden voorzien van een chiptuning.
 • Bij de meeste auto’s duurt de chiptuning 2 uur, U kunt hier dus op wachten.



 

Kan iedere auto worden voorzien van een chiptuning ? [ + ]

Bijna iedere moderne auto die is voorzien van een motormanagementsysteem, een ECU (computer die de motor aanstuurt ) kan worden gechiptuned. Er zijn een paar uitzonderingen waarbij het technisch voor ons niet mogelijk is om de ECU uit te kunnen lezen en of te kunnen herprogrammeren.

 

Anderen beloven meer vermogen (pk's) en koppel (Nm). [ + ]

Sommige sterke stijging voor atmosferische motoren (zonder turbo) zijn absoluut niet haalbaar. Elke motor heeft een mechanische efficiëntie die niet met de elektronica kan worden overschreden. Ook bij turbo motoren zowel benzine als diesel worden sterke stijgingen belooft en gehaald. De tuning die wij leveren is naar onze mening het beste compromis tussen betrouwbaarheid en goede prestaties van de motor. Als de verhogingen te hoog is, kan dat problemen veroorzaken bij de overbrenging (versnellingsbak koppeling), turbo, verstuivers/injectoren etc. en een grotere kans geven op storingen.

 

Wat is remapping Chiptuning / ECU ? [ + ]

Bij de professionele chiptuning (remapping) wordt de software van de ECU (Engine Control Unit) individueel geoptimaliseerd voor elke auto. Het resultaat is de release van vermogensreserve en een lager brandstofverbruik. Bullpower zal nooit hoger gaan dan de aangegeven grenzen van de autofabrikant, die een negatieve invloed op het rijgedrag en slijtage van de motor zou hebben.

 

Uitlaatgas uitstoot. [ + ]

Wanneer wij de ontwikkeling doen voor een nieuwe motor is dit bedoeld voor gebruik op de weg. De betrouwbaarheid, de uitlaatemissies, de marges en tolerantie van de fabrikant zullen wij niet overschrijven.

 

KM-stand voor de aanpassing. [ + ]

Voor degenen die net een auto hebben gekocht raden wij aan ongeveer 1000 km te rijden voor de aanpassing alleen maar om de verschillen te realiseren. Er zijn echter geen contra-indicaties voor het veranderen.

 

Kan mijn garage het zien ? [ + ]

Nee, uw autodealer kan zonder problemen hun testkast aansluiten op de OBD-poort  (diagnostische poort) en uw auto uitlezen, storingen wissen en service interval resetten alles werkt perfect. Bullpower maakt hun chiptuning aan de hand van de originele software er wordt geen standaard software gebruikt. De chiptuning is onzichtbaar voor de dealer, behalve bij BMW vanaf 2012.

 

Uw auto heeft een software update gekregen ? [ + ]

Het mogelijk dat uw auto een software update krijgt door uw garage. Mocht dit gebeuren kunt u in de meeste gevallen bij ons terug komen voor een gratis nieuwe herprogrammatie op basis van de nieuwe update die u gekregen heeft. In sommige gevallen rekenen wij hier € 75 voor. Wij gaan dus, niet zoals heel wat tuners dat doen, opnieuw uw oude tuning-software inladen want dan zou de dealer bij uw eerst volgende bezoek opnieuw dezelfde update doorvoeren

 

Moet ik andere remmen of ophanging ? [ + ]

Nee, je hoeft een andere ophanging of remmen na de optimalisatie niet nodig.

 

wordt de motortemperatuur hoger ? [ + ]

De temperatuur kan een zeer kleine hoeveelheid (race omstandigheden) stijgen. Gemiddeld tussen de 3-6 graden.

 

Zal de levensduur van mijn motor worden beïnvloed op een slecht manier na de optimalisatie ? [ + ]

Het eenvoudige antwoord is: Nee!
De reserves van de motor zijn zo groot, je hoeft niet meer slijtage van de motor te verwachten. We optimaliseren de afstelling van de motor binnen de grenzen van de betrouwbaarheid. Als er "normaal" met de auto wordt gereden is er geen afname van de levensduur! Als er met de auto wordt geracet zal de levensduur afnemen met ongeveer 3-5%. Dat zou betekenen 480.000 km in plaats van 500.000 km. Dit hangt natuurlijk wel af van de methode van chiptuning (basis-tuning / extreme-tuning). Als er bij de chiptuning geen grenzen worden overschreden (basis-tuning) en uw rijstijl "normaal" is, is er geen verhoogde slijtage. Wordt er bewust gekozen voor een extreme -tuning of uw is rijstijl agressief zal de slijtage groter zijn en de levensuur afnemen. 

 

Is chiptuning schadelijk voor de motor ? [ + ]

Een goed uitgevoerde Chiptuning is niet schadelijk voor de motor. Wij maken gebruik van specifieke computer apparatuur en jarenlange ervaring. Bij de ontwikkeling van een nieuwe auto met een nieuw type ECU wordt de auto eerst grondig getest op de rollentestbank, vervolgens wordt de ECU uitgelezen en aangepast. Nadat in theorie de software is aangepast wordt de auto weer getest op de rollenbank. Vervolgens vindt er een proces plaats van software optimaliseren en weer opnieuw testen op de rollenbank net zo lang tot wij tot het beste resultaat zijn gekomen binnen de veiligheidsmarge van de fabriek. Nadat de software (chiptuning) is goed bevonden op de rollentestbank wordt de auto getest op de weg met een aangesloten diagnosetestkast. Dit proces kan een aantal dagen in beslag nemen. Als wij de totale optimalisatie hebben goedgekeurd starten wij pas de verkoop voor de consument.

De veiligheidsmarge van de fabriek worden niet overschreven. Wij leveren geen standaard tuning, voor iedere auto wordt de chiptuning speciaal op maat gemaakt met behulp van onze rollentestbank. Doordat de motor soepeler wordt zal bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud er weinig veranderen aan de levensduur van de motor ten opzichte van een fabrieksmotor. Het feit dat de tuning vervangen wordt binnenin de originele behuizing geeft als voordeel dat deze ingreep onzichtbaar is van buitenaf. OBD-tuning is eveneens onzichtbaar. Originele diagnosesystemen blijven functioneren zoals dat affabriek voorzien was. Bij het gebruik van diagnosesystemen als 15.51, VAG DIS,Tech3 enz. geeft de tuning geen aanleiding tot foutmelding. APK-keuring en een roetmeting leveren geen problemen op na de Chiptuning.



 

Kan ik weer terug naar origineel ? [ + ]

Het is altijd mogelijk om uw voertuig te herstellen naar de originele instellingen zonder een spoor van de tuning achter te laten. In de meeste gevallen is het een service die wij bieden aan onze klanten zonder extra kosten.



 

Kan ik er op wachten ? [ + ]

De softwarematige aanpassing ( chiptuning ) duurt ongeveer twee uur, je kunt wachten tot het einde van het proces in onze wachtruimte. De auto wordt getest op de testbank voor en na de tuning. Ons advies is om telefonisch of per mail te reserveren.

 

Hoe kan ik een afspraak maken ? [ + ]

Er kan geboekt worden via de telefoon of per mail een paar dagen voor de gewenste datum. Ook is het mogelijk om on-line te reserveren door het invullen van het invul formulier bij uw type auto. U ontvangt een bevestiging via de e-mail.