Bullpower

Bullpower Chiptuning actie.
Al vanaf € 298,00    Klik hier en  
lees verder
Tel: 0321 - 322 887

OBD-tuning

In de huidige auto's zowel benzine als diesel worden alle vitale functies van de motor gecontroleerd door de elektronische regeleenheid (ECU). De zogenaamde Electronic Control Unit ook wel motormanagement of motor regelapparaat genoemd. De ECU is doormiddel van stekkers aangesloten aan de motor om alle data te ontvangen, verwerken en de motor aan te sturen. De data voor de werking van de motor worden opgeslagen binnen in een EPROM of een processor (CHIP), een elektronische component van verschillende vormen en capaciteiten die zich in de ECU bevindt.


Er zijn drie verschillende methodes, hoe de software kan worden gelezen van de ECU en worden herschreven. (de chip, OBD-tuning en serieel/boot)  


Methode 2; OBD-tuning 
On Board Diagnose tuning ( OBD-Tuning ). In deze ECU is een flashgeheugen geïnstalleerd. Deze kunnen elektronisch worden gewist en opnieuw worden geprogrammeerd. De software wordt rechtstreeks via de oorspronkelijke diagnose-aansluiting (obd-poort) of via de stekkeraansluiting aan de computer zelf met een laptop uitgelezen en geprogrammeerd. Bij deze manier van tuning blijft de ECU in de auto. De ECU wordt uitgelezen zonder de chip te verwijderen er wordt dus niet meer aan de computer (ECU) gesoldeerd. Het resultaat is hetzelfde dan bij methode 1 en 3. Deze werkwijze is hetzelfde zoals deze door de fabrikant worden toegepast in de fabriek.


Bullpower OBD Chiptuning


 Voor wie is chiptuning geschikt ?

Heeft u als wens uw huidige auto meer trekkracht en vermogen te geven kunt u naar uw autodealer gaan om uw auto in te ruilen. Het tunen van uw huidige auto is een goed alternatief. Bullpower chiptuning kan uw auto voorzien van een tuning. Chiptuning is een softwarematig optimalisatie van het motorsoftware. Met als doel de auto meer kracht en souplesse te geven. Items als veiligheid en milieu blijven de stabiele factoren. Wij leveren geen standaard tuning, voor iedere auto wordt de chiptuning speciaal op maat gemaakt met behulp van onze rollentestbank. Ongeacht van welk merk staan wij garant voor het zorgvuldig tunen van Uw auto, personenauto, bedrijfsauto, camper, kampeerauto.