Bullpower

Bullpower Chiptuning actie.
Al vanaf € 298,00    Klik hier en  
lees verder
Tel: 0321 - 322 887

De chip (eprom)

In de huidige auto's zowel benzine als diesel worden alle vitale functies van de motor gecontroleerd door de elektronische regeleenheid (ECU). De zogenaamde Electronic Control Unit ook wel motormanagement of motor regelapparaat genoemd. De ECU is doormiddel van stekkers aangesloten aan de motor om alle data te ontvangen, verwerken en de motor aan te sturen. De data voor de werking van de motor worden opgeslagen binnen in een EPROM of een processor (CHIP), een elektronische component van verschillende vormen en capaciteiten die zich in de ECU bevindt.


Er zijn drie verschillende methodes, hoe de software kan worden gelezen van de ECU en worden herschreven. (de chip, OBD-tuning en serieel/boot)


Methode 1; de chip (Eprom)
Alle data wordt verzameld door een of meerdere chips (eprom). Bij oudere ECU's is de eprom meestal in een voetje geplugd op de printplaat. Bij sommige ECU's is de eprom gesoldeerd op de printplaat. De originele eprom wordt voorzichtig verwijderd van de printplaat om deze te kunnen uitlezen. Na het aanpassen van de kenvelden kan de eprom weer terug geplaatst worden op de printplaat. Bij Bullpower wordt gesoldeerd met speciaal de-soldeerapparatuur. Deze methode van tuning is ouderwets en wordt ook niet veel meer toegepast. Bij de moderne auto's wordt de ECU uitgelezen zonder de chip te verwijderen.

 


Rollentestbank van Bullpower chiptuning


28 pins dil


32 pins plcc


44 pins psop


44 pins plcc


verschillende chips


voorbeeld van een rollenbanktest voor en na de tuning. Voor wie is chiptuning geschikt ?

Heeft u als wens uw huidige auto meer trekkracht en vermogen te geven kunt u naar uw autodealer gaan om uw auto in te ruilen. Het tunen van uw huidige auto is een goed alternatief. Bullpower chiptuning kan uw auto voorzien van een tuning. Chiptuning is een softwarematig optimalisatie van het motorsoftware. Met als doel de auto meer kracht en souplesse te geven. Items als veiligheid en milieu blijven de stabiele factoren. Wij leveren geen standaard tuning, voor iedere auto wordt de chiptuning speciaal op maat gemaakt met behulp van onze rollentestbank. Ongeacht van welk merk staan wij garant voor het zorgvuldig tunen van Uw auto, personenauto, bedrijfsauto, camper, kampeerauto.